Krachttraining: De Sleutel tot Fysieke Kracht en Gezondheid

Krachttraining is een essentieel onderdeel van een uitgebalanceerd fitnessprogramma. Het biedt talloze voordelen, variërend van het opbouwen van spierkracht en het verbeteren van de lichaamssamenstelling tot het bevorderen van de algehele gezondheid en het verminderen van het risico op blessures. In dit artikel zullen we de voordelen van krachttraining bespreken, belangrijke principes uitleggen en enkele handige tips geven om aan de slag te gaan met je eigen krachttrainingsroutine.

Lees meer »

Wat is CrossFit?

Het is bijna onvermijdelijk dat je wel eens langs een zweterige selfie scrolt van een vriend, collega of klasgenoot van de middelbare school die opschept over zijn WOD en zijn liefde voor CrossFit uitspreekt.

Lees meer »

Wendler 5-3-1

Het Wendler 5-3-1 programma is een krachttrainingsprogramma voor gemiddelde tot gevorderde sporters. Maar ook lifters welke verder zijn met hun trainingen kunnen door de simpelheid en de manier van overload nog steeds goede resultaten behalen met Wendler 5-3-1. Het is programma is ontwikkeld door krachtsporter en krachttrainer Jim Wendler. Het is gebaseerd op de principes van progressieve overbelasting, waarbij het gewicht en de intensiteit van de oefeningen geleidelijk worden verhoogd. Wendler 5-3-1  is georganiseerd in cycli van 4 weken, waarbij elke week een andere focus heeft:

Lees meer »