Bij REP Rotterdam bieden we meerdere  functionele fitness lessen aan zoals WOD, Hyrox, Powerlifting, Olympic Weightlifting en Gymnastics.

 

In onze lessen combineren we verschillende vormen van fitness: gewichtheffen, trainen op lichaamsgewicht en conditie training komen in verschillende combinaties terug in één leuke uitdagende workout.

 

Bij REP Rotterdam werken we voor onze functionele fitness lessen altijd in kleine groepen van maximaal 12 personen om ervoor te zorgen dat we iedereen persoonlijke aandacht kunnen geven. Al onze coaches zijn minimaal CrossFit Level 1 Trainer met daarbij één of twee specialiteiten in Hyrox, Weightlifting of Powerlifting. 

 

Alle lessen en programmering zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes en ontwikkeld door bewegingstechnoloog Dimitri Ramman.

WORKOUT OF THE DAY

WOD (Workout of the Day). Dit zijn de reguliere metcon lessen waarin alles aanbod komt; Je traint in verschillende tijds domeinen, kracht, techniek en hoge intensiteit. Voor nieuwe leden is dit de les die we aanraden om mee te beginnen. Hierin kan je kijken wat je leuk vindt of waar je jezelf graag in wilt verbeteren.

Aanvullen met de lessen als Powerliften of Gymnastics kan altijd! Door onze kleine groepsgrootte kun je ook zonder ervaring deelnemen aan de WOD.

Onze coaches geven iedereen persoonlijke begeleiding, schalen waar nodig of maken juist de workout iets moeilijker als dat kan.

 

HYROX

Hyrox is een mix van hardlopen en functionele krachtoefeningen, waarbij het doel is om zo snel mogelijk door een volledige serie heen te werken. Hyrox is een conditioneel ingerichte les waarbij o.a. oefeningen als lunges, wall balls, burpees en verschillende machines vaak terug komen.

 

OLYMPIC WEIGHTLIFITNG

Hierbij staan de  Clean & Jerk en de Snatch in verschillende varianten en progressies centraal. Tijdens deze lessen werk je zowel aan je techniek als aan je kracht in verschillende variaties op deze bewegingen. 

 

Bij REP bieden we zowel lessen voor beginners als voor gevorderde lifters aan. 

 

POWERLIFTING

Hierbij is de focus nagenoeg altijd de Squat, Press of Deadlift. Zoals het woord al zegt, zal de focus hier op power/kracht liggen. In de Powerlifting lessen werken we altijd in Strength Cycles waarbij we elke week proberen op te bouwen. Omdat we hier altijd op basis van percentages werken kun je bij deze les met elk niveau instappen. Een goede aanvulling op de reguliere WOD’s om sterker te worden.

 

GYMNASTICS

Tijdens de Gymnastic lessen staat controle in verschillende posities centraal. Hier gaan we dieper in op alle technieken die te maken hebben met oefeningen op lichaamsgewicht. Denk hierbij aan de handstand, pull ups, muscle ups en bijvoorbeeld pistol squats. Tijdens de gymnastics lessen creëren we de fysiek voorwaarden om de diverse gymnastics skills in CrossFit uit te voeren.  Er wordt gewerkt in cyclusssen van 6 weken, met een tussenweek waarbij de tot heden aangeleerde skills terugkomen in de vorm van een amrap, emom etc.