REP Rotterdam is official gym partner van HYROX

HYROX is een wereldwijde fitnessrace voor iedereen. Deelnemers van over de hele wereld strijden in exact hetzelfde format. De race begint met een run van 1km, gevolgd door 1 functionele beweging, die 8 keer wordt herhaald, die plaatsvindt in grote overdekte locaties, waardoor een unieke stadionachtige sfeer ontstaat voor alle deelnemers.

 

Wat is HYROX?

HYROX is gemaakt als de fitnessrace voor iedereen, maar laten we niet vergeten dat het nog steeds een fitnessrace is die training en voorbereiding vereist, zowel qua kracht als qua uithoudingsvermogen. 8 x 1 km hardlopen en 8 functionele trainingen! De ultieme uitdaging van je lichaam met natuurlijke vaardigheidsbewegingen die maximaal worden getest. Samen met Mintra Tilly, die de Race heeft ontworpen, kun je bij REP Rotterdam voorbereiden op jouw HYROX event!

 

Deelnemen aan HYROX

HYROX is echt toegankelijk voor iedereen: met 4 verschillende racecategorieën om uit te kiezen, is HYROX voor iedereen, ongeacht het fitnessniveau:

Open – zet in deze divisie je eerste HYROX PR voor een uitdagende, maar haalbare race voor iedereen.

Pro – voor de ervaren racer met zwaardere gewichten voor een meer uitdagende ervaring.

Dubbels – zoek een partner en ga de uitdaging aan als een paar, samen rennend maar met verdeling van de oefeningen.

Estafette – kom samen met je vrienden of familie en race de estafette waarbij elk lid van het team 2 keer 1 km en 2 trainingen doet.

 

HYROX Onderdelen

Ski Erg

De eerste HYROX-training is 1000 meter op de Ski Erg. De Ski Erg richt zich voornamelijk op de arm-, schouder- en kernspieren. Maar als je deze training echt goed doet, worden de spieren van het onderlichaam ook bij de beweging betrokken. Dat maakt de Ski Erg een training voor het hele lichaam.

Sled Push

Training nummer twee is de Sled Push. Bereid je goed voor, de Sled Push is een training die je minstens één keer gedaan moet hebben voor je race.  Hier heb je de spieren van het onderlichaam nodig, vooral de voorste dijspieren. Bovendien zijn de hele achterste spierketen en kernspieren erbij betrokken. Zorg ook voor schoenen met wat grip!

Sled Pull

De volgende training is 50 meter op The Sled Pull. Maak je klaar om niet alleen je bilspieren, biceps en rug te gebruiken, maar je gehele romp.

Burpee Broad Jumps

Deze full body workout, gemaakt in 1939, is geliefd en gehaat tegelijk. Als je nieuw bent bij HYROX, heb je misschien moeite met Burpees, maar de meeste van onze atleten beschouwen dit nu als een van hun favoriete oefeningen. Wat is dan een Burpee Broad Jump? Simpel gezegd, het is een variatie op de Burpee die de opwaartse sprong aan het einde vervangt door een voorwaartse sprong. Je springt dus vooruit in plaats van omhoog.

Roeien

Training nummer 5 is de tweede Ergometer in de competitie. 1000 meter roeien op de Concept2 RowErg markeert het begin van de tweede helft van de HYROX-race. Nu je tempo volhouden!

Farmers Carry

Voor de Farmers Carry moet je jouw bovenrugspieren (trapezius), de hele kernspieren en natuurlijk de onderarmen/handen (grijpkracht) trainen. Je loopt hierbij in een rechte lijn met zware gewichten in beide handen. De gewichten verschillen per divisie. Een training die je kunt makkelijk kan oefenen bij je wekelijkse boodschappen.

Sandbag Lunges

10, 20 of 30 kilogram op je rug terwijl je lunges doet? Ja, dat is training nummer 7. Deze training is voornamelijk gericht op de dij- en bilspieren.

Wall Balls

De eindbaas – The Wall Balls. Je bent zo ver gekomen, er is nu geen weg meer terug. Dit is de laatste oefening. Haal diep adem, maak die Wall Balls af! De gewichten en het aantal keer hangt af van jouw divisie. Daarna kom jij de finish over en wordt jij officieel lid van de #HYSOCIETY of Fitness.