Olympic Weightlifting

Technisch gesproken is olympisch gewichtheffen, ook bekend als "gewichtheffen" of "olympisch-stijl gewichtheffen", een geregistreerde sport waarbij gebruik wordt gemaakt van twee onafhankelijke bewegingen waarbij de atleet een geladen halter op explosieve wijze van de grond naar boven moet tillen. De twee liften, de "Clean & Jerk" en de "Snatch" zijn explosieve bewegingen omdat zij een combinatie van maximale kracht en maximale snelheid vereisen.

Anderzijds zijn deze oefeningen en hun variaties een effectieve methode voor het verbeteren van atletische prestaties. Sporten die een hoge snelheidsbelasting vereisen, zoals voetbal, volleybal, basketbal en atletiek, hebben allemaal baat bij het gebruik van olympisch gewichtheffen vanwege hun biomechanische kenmerken van hoge kracht en vermogen.

Bij REP Rotterdam bieden we zowel lessen in olympisch gewichtheffen aan voor beginners als voor gevorderde. Om mee te doen aan de beginners lessen is geen ervaring nodig. Je wordt van A tot Z meegenomen door de bewegingen. Hierbij werken we in blokken van 3 weken met dezelfde bewegingen om technisch steeds beter te gaan liften.